Med jesenskimi počitnicami se pridružite počitniškim vsebinam na TV Slovenija! Mlade gledalce čakajo Počitniški izzivalci – oddaja, ki vsak dan prinaša sveže izzive, izbrane tematike, znane in zanimive goste, veliko presenečenj in odlično dokumentarno serijo. Kot pika na i pa jih bodo vsak dan razveselile še izbrane risanke ter animirani in risani filmi. Pridružite se nam!

Počitniški izzivalci

Dokumentarna serija Izzivalci
V ponedeljek boš z Natanom iz Nemčije skušal zavarovati planet, se v torek z Ilijo iz Črne gore odpravil na prvo tekaško tekmo, z Veroniko v sredo ustvarjal nove spomine, držal pesti za Matuša iz Slovaške v četrtek, ko bo premagoval strah pred višino, v petek pa s Kiko iz Srbije igral džez.
Nathan: Zavarujmo planet (Nemčija)
Ilija: Prvič na tekmi (Črna gora)
Veronika: Spomin (Slovenija), scenaristka Tina Antončič, režiser Aleš Žemlja
Matuš: Bojim se višine (Slovaška)
Kika: Igram džez (Srbija)


Od ponedeljka do petka bo vsako dopoldne na 1. programu TV Slovenija prežet z izbrano temo - v ponedeljek bomo s čiščenjem pomagali Zemlji, se v torek odpravili na tekmo in v sredo urili svoj spomin. Četrtek bo posvečen premagovanju strahov, v petek pa se bomo sproščali z glasbo in odkrivali njene žanre.

POMAGAJ ZEMLJI (28. 10. 2024, 9.40)
Prvi Počitniški izzivalci z voditeljico Jasno Merklin bodo iskali najprimernejše rešitve pri svetlobnem onesnaženju in svetovali, kako se lotiti digitalnega čiščenja. V dokumentarnem filmu pa bo Natan iz Nemčije, ki Zemlji pomaga tako, da skupaj s sošolci pripravi razstavo, na kateri zelo nazorno s številkami ponazori okoljsko krizo in kaj lahko za njeno rešitev stori vsak izmed nas.

Jasna Merklin Foto: Promocijsko gradivo

MOJA TEKMA (29. 10. 2024, 9.55)

Oddaja Počitniški izzivalci z Matejo Leban bo posvečena športu. Andreja Leški, Cene Prevc in Goran Dragić povedo, da je za uspehe na tekmovanjih treba veliko delati. Skupaj si ogledamo dokumentarni film o mladem črnogorskem tekaču, ki se udeleži svoje prve tekme, v studio pa pridejo tudi mladi judoisti in breakdancerji.

Mateja Leban Foto: Promocijsko gradivo

SPOMIN (30. 10. 2024, 9.40)

V Počitniških izzivalcih gostje skupaj z voditeljico Tino Antončič urijo spomin in hkrati obujajo spomine na pomembne trenutke v življenju. Izzivalka Veronika se v dokumentarnem filmu spominja lepih in pomembnih trenutkov, ki jih je preživela z babico, omo, kakor jo kliče ona. Z njo si želi doživeti še en lep izlet v njima ljubi Piran.

Tina Antončič Foto: Promocijsko gradivo

Več o spominu in tehnikah urjenja spomina pove gost Nik Škrlec, v drugem delu oddaje pa s Klaro Evo Kukovičič ter prijateljema Manuelom in Milo govorimo o tem, kako je za naš spomin pomembno medgeneracijsko druženje.

VIŠINSKI TRENING (31. 10. 2024, 11.05)

Počitniški izzivalci gredo v četrtek vse do vrha! Tja bodo poskušali splezati v dokumentarnem filmu skupaj z Matušem, ki se boji višine. Pri tem ga bo iz studia bodrilo pet mladih, ki obiskujejo podružnično šolo Kebelj.

Neža Prah Seničar Foto: Promocijsko gradivo

Pridružila se jim bo tudi psihologinja z OŠ Solkan Barbara Stožir Curk, ki bo poskrbela, da bomo strah obvladali prav vsi.

DISKOGRAFIJA (1. 11. 2024, 9.15)

Petkovi Počitniški izzivalci pa bodo z voditeljico Klaro Evo Kukovičič spoznavali kraljico glasbil – orgle. Kristina, izzivalka v dokumentarnem filmu Kiki igra džez si postavlja visoke cilje, med drugim želi igrati skupaj z big bandom srbske javne televizije.

Foto: Promocijsko gradivo

O glasbenih žanrih pa z voditeljico razpravljata kantavtor in vsestranski glasbenik Robert Petan ter pevec in frontmen glasbene skupine Jet Black Diamonds Urban Koritnik.

Za Počitniškimi izzivalci bo vsak dan sledila risanka, nato pa še daljši risani ali animirani film.


Počitniške vsebine bodo na voljo tudi prek RTV 365, preko portalov Živ žav in Čist hudo.


Ponedeljek, 28.10.

10:25 Otok ptic, risani film, premiera

Foto: Promocijsko gradivo

Eli pritegne pozornost šolske knjižničarke Ane, skrivnostne ženske, s katero jo veže nenavadna vez. Ko bi morala Eli Ani vrniti knjigo, je šolska knjižnica zaprta, zato se odloči, da jo bo odnesla kar Ani na dom. Ta je na otoku sredi reke, kjer živi vse polno ptic …

10:55 Jamski človek, animirani film

Foto: Promocijsko gradivo

Animirana družinska pustolovščina o nogometu v predzgodovinskem času. Nastal je v delavnici s štirimi oskarji nagrajenega režiserja Nicka Parka in podjetja Aardman, ki ustvarja stop animacije, kot sta Wallace in Gromit ter Bacek Jon.

Torek, 29. 10.

10:25 Superdeževnik, risani film,

Foto: Promocijsko gradivo

Superdeževnik je nenavaden in navihan junak: dolg, močan, neverjetno spreten, ima veliko srce in vedno vsakomur priskoči na pomoč. Ko zlobni kuščar čarodej sliši za Superdeževnikove sposobnosti, ga služabnik Vran ugrabi.

10:50 Titina, animirani film
Animirani pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Sreda, 30.10.

10:25 Bi se gnetli na tej metli?, risani film
Risanka je posneta po slikanici Bi se gnetli na tej metli?, ki sta jo ustvarila Julia Donaldson in Axel Scheffler.

10:55 Vilijev planet, animirani film

Znanstvena fantastika za mlajše: Zabavna celovečerna animirana pustolovščina, postavljena na čaroben tuj planet.

Foto: Promocijsko gradivo

Film je poln posrečenih domislic in magičnih ilustracij, zgodba pa govori o pustolovskem duhu in prepuščanju domišljiji, o vztrajnosti, domotožju in prijateljstvu z nenavadnimi bitji, ki so drugačna od nas.

Četrtek, 31. 10.

11:50 Grozljivi grozovitež, risani film
Nepričakovano prijateljstvo se razvije med negotovim pošastkom Gašperjem in sramežljivo deklico Beti, ko Gašper na noč čarovnic zamudi prehod nazaj domov.

Petek, 1. 11.

10:30 Lov na medveda, risani film

Foto: Promocijsko gradivo

Pet otrok se odpravi na pustolovščino lova na medveda, kjer se soočijo z različnimi ovirami. Roza in njen pes Rufus ubrata drugo pot in srečata osamljenega, prezeblega medveda. Kljub začetnemu strahu Roza ugotovi, da medved potrebuje prijatelja. Ko jo najdejo ostali otroci, ne vedo, da je medved prijazen, in jo odvlečejo stran, medved pa jim sledi. Na koncu so spet doma, a Roza ne more pozabiti medveda, ki je ostal sam v svoji votlini.

10:55 Maline z gorčico, koprodukcijski film

Foto: Promocijsko gradivo

Lep dekliški film s fantazijskimi elementi raziskuje mladostniško krizo in prikaže, kako v življenju večkrat izgubimo krila in jih dobimo nazaj.

Vabimo vas v našo družbo!