Gre za vegansko, pogosto tudi brezglutensko sladico, ki ohranja čim več naravnih hranil v sestavinah. Pogosto je izjemno hranilna, bogata z vlakninami, zdravimi maščobami in vitamini.

Presne torte največkrat vsebujejo kombinacijo oreškov in sadja. Foto: Dobro jutro

Značilnosti presne torte:

- Brez peke: ne peče se, ampak se hladi v hladilniku ali zamrzovalniku.
- Naravne sestavine: oreščki (indijski, mandlji, lešniki), suho sadje (datlji, rozine), kokosovo olje, avokado, banane, kakav, agavin sirup, javorjev sirup, ipd.
- Brez rafiniranega sladkorja: sladkane z naravnimi sladili (npr. datlji, med, agava, stevia).
- Veganske: pogosto brez mleka, masla, jajc
- Brez glutena: če se uporabi brezglutenska osnova.

Kljub zdravim sestavinam je lahko zelo kalorična (zaradi oreščkov, olj in suhega sadja). Foto: Dobro jutro
Kako pripravimo presno torto?