Tukaj vidimo zelo znano in priljubljeno grško solato. Vsebuje svež paradižnik, sveže kumarice, olive, svežo čebulo, beli sir (najpogosteje feta). Začinjena pa je z olivnim oljem. Foto: Pixabay
Svež paradižnik, sveža špinača, semena granatnega jabolka, sir in oreški. Začinjena je z balzamičnim kisom in olivnim oljem. Solati, ki jo uživamo, kot polnovreden obrok, je vedno smiselno dodati nekaj beljakovin (različne vrste sira, jajca, skuta, meso, klobase in podobno). Lahko dodamo tudi kuhane stročnice (grah, čičerika, bob, soja) in ogljikove hidrate (krompir, testenine, riž, kruh in podobno). Foto: Pixabay
Solate so lahko tudi izvrstna in polnovredna malica na poti. Pripravimo jo in shranimo v posebno posodo, ki ne pušča. Velikokrat so to lahko ostanki včerajšnjega kosila in smo na takšen način še ekološki. Solata na fotografiji vsebuje paradižnik, zeleno solato, nariban sir, koščke mesa, sol, kis in olje. Foto: Pixabay
Tudi to je primer polnovredne poletne solate. Tukaj vidimo svežo rukolo, zeleno solato, svež paradižnik, solata pa je zelo polnovredna in nasitna, ker vsebuje še koščke mesa, kuhana jajca, avokado in sir. Priložena je tudi omaka iz kisle smetane z začimbami. Foto: Pixabay