Na Brdu pri Kranju so imeli dan za otroke

Slovenijo od prve tekme na evropskem prvenstvu 2024 ločita točno dva tedna. V nedeljo ob 18.00 se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko, s čimer se bo v skupini C začel boj za napredovanje v izločilne boje turnirja v Nemčiji.

Še bližje je prva od dveh pripravljalnih tekem. Izbranci Matjaža Keka bodo v torek ob 18.00 v Stožicah zaigrali proti Armeniji, s katero se Slovenija doslej še ni pomerila. Štiri dni pozneje bo sledila še druga pripravljalna tekma z Bolgarijo. Že predtem bo moral selektor do petka opolnoči obvestiti Uefo, s katerimi 26 igralci bo Slovenija nastopila na evropskem prvenstvu.

Za bolj nedeljsko vzdušje so poskrbeli otroci, ki so se družili z nogometaši in od blizu spremljali intenzivni trening.

Trojica iz klubov hiti na Brdo

Med 30 kandidati mora strokovni štab prečrtati štiri imena. Na Brdu pri Kranju od srede dalje trenira 27 povabljencev, medtem ko se bodo Žan Celar, Nino Žugelj in David Brekalo lahko pridružili reprezentanci šele po zadnji klubski tekmi.

Napadalec Celar je v nedeljo z Luganom izgubil v finalu švicarskega pokala. Branilec Brekalo je v noči s sobote na nedeljo z Orlandom izgubil pri New Yorku, medtem ko je napadalni vezist Žugelj v nedeljo z Bodo/Glimtom slavil zmago pri Haugesundu v norveškem prvenstvu.

Elšnik: V Nemčiji bomo šli kot ferrari

"Zelo dobro vadimo, treningi so zahtevni, a kakovostni. Vsi smo željni uspeha in motivirani, tako da se veselimo začetka evropskega prvenstva. Prepričan sem, da se bomo pokazali v dobri luči," je povedal Andraž Šporar.

Napadalec Panathinaikosa je poudaril, da je vse usmerjeno k prvi tekmi na turnirju in obračunu z Dansko. V skupini C sta še Anglija in Srbija. "Čakata nas dve tekmi pred domačimi gledalci in želimo ju dobro odigrati. Izid bo na teh srečanjih za nas zelo pomemben, saj si želimo na EP z dobro popotnico. Poleg tega pa bo prav tako pomembno, da ostanemo zdravi," je še povedal Šporar.

Andraž Šporar bo predvidoma začenjal v napadalni navezi s Šeškom, saj je selektor ob začetku priprav znova poudaril njuno izjemno kemijo. Foto: BoBo

Kapetan ljubljanske Olimpije in reprezentančni vezist Timi Max Elšnik se zaveda, da je treba trdo delati za to, da bodo pravi na sklepnem turnirju. "To je treba vzeti v zakup in kot profesionalni športnik se navadiš uživati v trpljenju, saj se zavedaš, da bo potem lažje, ko bo šlo zares."

Kljub temu je že malce olajšanja, saj je osrednji kondicijski del priprav že za reprezentanco. "Zdaj bo osredotočenost na pripravljalnih tekmah in ritmu, ki nas bo čakal na EP-ju. Menim, da smo kot ekipa na dobri ravni. Vidi se, da so fantje prišli na priprave v dobrem stanju, zdaj pa nas je strokovno vodstvo reprezentance še dodatno dvignilo. Prepričan sem, da bomo v Nemčiji šli kot Ferrari," je še povedal Elšnik.

Na Brdu opravljen najtežji teden priprav