Sredi februarja so predstavili novi singel Everybody's Waiting. Foto: Vita Orehek

Skupina Joker Out se je podala na dolgo turnejo po Evropi See You Soon. Peterica je svoj podvig začela udarno, za začetek je namreč dvakrat razprodala House Of Culture v Helsinkih, kar pomeni, da je Jokerje poslušalo več kot 3000 navdušencev. Finske poslušalce so tudi prijetno presenetili – premierno so zaigrali dve povsem novi skladbi z delovnim naslovom Šta bih ja in Bluza.

"Odziv je bil tak, kot da bi igrali naše absolutno najbolj priljubljene pesmi." Foto: Vita Orehek

"Ni treba posebej poudarjati, da Finci ne razumejo srbskega jezika, vendar je bil odziv tak, kot da bi igrali naše absolutno najbolj priljubljene pesmi," je povedala zasedba, ki je bila nad vzdušjem navdušena. Po besedah članov je bil odziv na spletu podoben tistemu na koncertu. Skupina oboževalcev na JokerOut Subs je s pomočjo videoposnetka obe pesmi že prevedla v angleščino.

"Komentatorji na družbenih omrežjih nas prosijo, naj objavimo pesmi, vendar bodo morali še malo počakati, saj jih bomo posneli po turneji," so še povedali Joker Out, ki so sicer sredi februarja predstavili novi singel Everybody's Waiting, še neobjavljeni skladbi pa bosta del prihajajočega albuma glasbenikov, je zapisano v sporočilu za javnost.

Njihova odisejada se nadaljuje v Talinu. Foto: Vita Orehek

Njihova odisejada se nadaljuje v Talinu, nato med drugim sledijo še Riga, Vilna, Krakov, Berlin, Leipzig, Malmö. Turneja See You Soon bo zajela 13 držav in vključuje 22 koncertov v nekaterih legendarnih svetovnih koncertnih dvoranah, med drugim tudi O2 Shepherd's Bush Empire.

Lokalno občinstvo bo lahko Joker Out slišalo na festivalu Sea Star, ki bo maja, in julijskem Exitu, kjer bodo prvič zazvenele nekatere pesmi skupine.