Alisa in njen brat Milan

Milan, ki ima avtizem, ne more ostati sam doma, zato ga mora ekipa vzeti s seboj. Na srečo otroci najdejo način za komunikacijo z avtističnim fantom in skupaj doživijo pustolovščino, v kateri rešijo veliko kriminalno skrivnost. Pustolovščina jih zbliža in jim za vedno spremeni življenja.

V Sloveniji bo za film pet snemalnih dni, in sicer v Kostanjevici na Krki, v nekdanjem samostanu (ki je danes Galerija Božidar Jakac), Posavskem muzeju v Brežicah in na Gradu Mokrice.

V večjih vlogah nastopata slovenska igralca Ajda Smrekar in Matej Puc. Zaradi zahtevne postprodukcije, ki vključuje tudi animacije in posebne učinke, producenti načrtujejo, da si bo film mogoče ogledati leta 2026.

Film ustvarjata PomPom Film (Hrvaška) in Objectif (Slovaška), skupaj z manjšinskimi partnerji iz Slovenije in Latvije.

Del snemanja je potekalo tudi v glavnem mestu Hrvaške v Zagrebu. Foto: Vladimir Spindler
Skupino mladih igralcev vodita Marta Mihanović v vlogi Alise in Maks Kleončić v vlogi Milana. Poleg njiju male detektive igrajo še Andrija Lamot, Mark Spiridonović in Martin Pišlar. Foto: Vladimir Spindler
Film režirata Marina Andree Škop in Vanda Raýmanová, s katerima je slovenska režiserka Ida Weiss že večkrat sodelovala – med drugim tudi pri ustvarjanju prvega slovenskega božičnega filma Kapa, ki smo si ga že lahko ogledali na TV Slovenija. Foto: Vladimir Spindler

Film Bučko je plod sodelovanja med večimi državami in sicer pri njem sodelujejo: glavni producent - hrvaški PomPom Film in slovaški Objectif, Senca Studio pa je manjšinski partner. Pri filmu sodeluje tudi latvijski Air Productions. Sofinancerji so Hrvaški avdiovizualni center, Avdiovizualni sklad Slovaške, Slovenski filmski center, Nacionalni filmski center Latvije, Kreativna Evropa MEDIA, Hrvaška radiotelevizija, Slovaška radiotelevizija in Viba Film.

Kot lahko vidimo v filmu Bučko nastopajo tudi starodobni avtomobili. Foto: SENCA studio
Še starodobni avtobus. Foto: SENCA studio

Nekaj utrinkov s snemanja v Sloveniji si lahko ogledate na spodnjih fotografijah!

Foto: SENCA studio
Foto: SENCA studio
Foto: SENCA studio
Foto: SENCA studio
Foto: SENCA studio
Foto: SENCA studio