Pristojni mirijo, da je panika odveč, a nekateri izmed vas danes vseeno niste šli v šolo.V večih šolah se se o tem pogovarjali na razrednih urah, večina ravnateljev je poročala, da je dan minil brez posebnosti in normalno ...

Vsakega je kdaj strah, tudi odrasle. Kadar nas je strah, se moramo o tem pogovoriti z odraslo osebo, ki ji zaupamo. ⭐️#cisthudo #rtvslovenija #infodrom #varnost

Vsakega izmed nas je kdaj strah, tudi odrasle in takrat moramo to nekomu povedati. če ne staršem oziroma skrbnikom, pa razredniku ali šolski psihologinji.

Nujno pa se moramo pogovoriti o tem, kaj pišete na različnih družbenih omrežjih in kaj zapisujete v komentarje.
Odlično smo proti sovražnemu govoru in kakršnemkoli napeljevanju k nasilju.

Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

S tem, ko bi vznemirjajoče vsebine otroci delili po medijih, bi lahko zadevo po nepotrebnem napihnili in stopnjevali, posledično pa povzročali množično paniko in strah. "Objave lahko hitro postanejo pretirane in to gotovo ne more biti dobro, sploh ker otroci to sami vidijo in hitro pride do afekta," je povedala magistrica zakonskih družinskih študij Monika Erjavec Bizjak.

Foto: BoBo

Od maja lani so policisti obravnavali več 10 groženj s strelskimi napadi, nekatere so bile resne, je povedal Ferenc. Ponekod so izvedli tudi hišne preiskave. V nobenem primeru sicer ni bilo dokazov, ki bi potrjevali, da se bo napad dejansko zgodil. "Je šlo za hec med vrstniki. Pojasnilo je bilo, da niso mislili tako resno," je dejal Ferenc. (namestnik direktorja Policije Robert Ferenc)

Otroci in mladostniki nasilje na spletu prepogosto jemljejo kot šalo in se ne zavedajo, da s tem lahko hudo prizadenejo drugega.