Morda niste vedeli, da je tiger največji predstavnik mačk, ki lahko zraste do 230 cm dolžine, z dodatno več kot enim metrom dolgim repom. Prepoznamo ga po oranžnem kožuhu s črnimi progami. Med podvrstami so precejšne razlike v velikosti, barvi in tudi vzorcu prog. Foto: Pixabay
Zanimivost je tudi ta, da je tiger zelo samotarska žival. Foto: Pixabay
Le v času parjenja se nekaj časa druži s samico, ki po 13-16 tednih skoti dva do štiri mladičke. Foto: Pixabay

Znan je tudi po tem, da mora imeti na voljo širno območje, da nalovi dovolj hrane za preživetje. Ravno zaradi tega pride v stik z ljudmi.

Danes živi v divjini manj kot 5000 tigrov. Tigri živijo v težko prehodnih gozdovih Azije, kjer so po navadi dobro skriti.

Ste vedeli, da obstaja kar osem podvrst tigrov?

In prav vsem grozi izumrtje. Med seboj se razlikujejo po velikosti in barvi kožuha. Najredkejša je bela barva kožuha. V živalskih vrtovih so zredili več kot 100 belih tigrov. Nekoč so opazili celo tigra brez prog.

Največji in najredkejši je sibirski tiger, ki tehta do 385 kg. Skoči lahko 12 metrov daleč, kar je štirikrat dlje, kot meri njegov trup.

Na različna okolja se privadi v zgolj par dneh, ker ima zelo pametno levo stranico možganov hkrati pa desno uporablja za spomin. Po starem zapisu iz italijanske knjige Divje zveri so tigri razglašeni za druge najlepše živali.