Mlada pridelovalca zelenjave iz Destrnika pri Ptuju, obdelujeta tako velik vrt, da bi mu lahko rekli njiva!

Leon in Jan načrtujeta, da bosta vse pridelke, ki jih bosta vzgojila, tudi prodala. In to na pravi zelenjavni tržnici. Njuno zgodbo je zabeležila EBU-jeva filmska ekipa in o njima posnela dokumentarni film!

Po nekaj mesecih njunega truda je prišlo pobiranje sadov vztrajnega dela – veselo pobiranje pridelkov! Te pa je pred prodajo treba še očistiti. Pa pot na tržnico in … prodajanje! Tudi to je posebna spretnost, ki sta se je Leon in Jan tudi hitro naučila. V dokumentarnem filmu Mlada kmetovalca si oglej, kako lepo je, če lahko uresničuješ svoje sanje!

Snemanje je potekalo od aprila do konca junija, toliko časa je namreč potekalo delo: najprej oranje in rahljanje ter priprave zemlje, nato izbira poljščin. Sledila sta saditev in sejanje. Pa tudi čakanje ter opazovanje, zalivanje, preverjanje, če je zemlja izsušena. Pa še nekaj razburljive vožnje s čisto pravim traktorjem! Ob njuni nevsakdanji dejavnosti pa boš v filmu Mlada kmetovalca spoznal še Leonovo družino, ki se ukvarja s prašičjerejo. Foto: Iz videa
Dokumentarni film: Leon in Jan - mlada kmetovalca