Brokoli je na prvi pogled videti kot bujna krošnja drevesa. Odlično se poda k drugim vrstam zelenjave, mesu, oreškom. Iz njih lahko pripravimo odlično zeleno juhico, pito in najrazličnejše priloge. Foto: Pixabay

Brokoli je zelenjava, ki je tesno povezana z zeljem, brstičnim ohrovtom in cvetačo, saj vso našteto zelenjavo uvrščamo v družino križnic, ki bi se morale pogosto znajti na našem krožniku. Ena izmed največjih prednosti uživanja brokolija je njegova bogata vsebnost različnih hranil: široka paleta vitaminov, mineralov, vlaknin in drugih aktivnih spojin.

Tukaj vidimo brokoli v družbi mesne omake. Nekateri pri samem kuhanju brokolija uporabijo kakšen deciliter mleka ali rastlinskega napitka. Tako dobi brokoli še polnejši okus. Lahko pa ga skuhate seveda le v vodi. Foto: Pixabay
Korenček, brokoli in cvetača. Foto: Pixabay

Katere pa so glavne prednosti uživanja brokolija:

• ščiti telesne celice pred oksidativnim stresom,
• spodbuja delovanje imunskega sistema,
• prispeva k mladostnemu videzu kože,
• izboljša prebavo in nam pomaga pri razstrupljanju.