Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Mladi ukrepajo

1 min 11. 11. 2022

V Egiptu, natančneje v mestu Šarm el Šejk, so se zbrali svetovni voditelji, tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Do 18. novembra bo namreč tam trajala podnebna konferenca Združenih narodov. Združeni narodi so organizacija, v katero so vključene skoraj vse države sveta in išče rešitve za spoprijemanje s težavami na področju mednarodnega miru, varnosti, trajnostnega razvoja in človekovih pravic.
V Egiptu je generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres na konferenci, ki jo s kratico imenujemo COP27, ker je že 27. po vrsti, pozval k skupnemu ukrepanju proti podnebnim spremembam. Zbrani voditelji iščejo rešitve, s katerimi bi lahko omejili globalno segrevanje na 1,5 stopinje Celzija v primerjavi s predindustrijsko dobo. Temperatura se je že dvignila za 1,1 stopinje Celzija. Zadnje dni so največ govorili o tem, kako z denarjem pomagati državam, ki niso velike onesnaževalke, a zaradi podnebnih sprememb najbolj trpijo.
Zaveze, ki jih sprejemajo politiki in vplivneži, močno vplivajo na okolje. Z drobnimi dejanji pa lahko k skrbi zanj pripomore tudi vsak izmed nas. To dobro vedo tudi učenci Osnovne šole Livada v Ljubljani, ki je tudi eko šola. Infogrom!

Zadnje

Infodrom