Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Pankrti 45 let

58 min 20. 1. 2024

Legendarna zasedba je svojo glasbeno pot začela pred 45 leti, leta 1977 s prvim nastopom na Gimnaziji Moste. Pozneje so druga za drugo nastajale mnoge provokativne pesmi, kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka, ki so jim pozneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan, Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.
Pankrti so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem in kulturnem kot političnem področju ter se za vedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja mlajšo in starejšo generacijo. Veljajo za največjo tako skupino vseh časov za železno zaveso.
Ob 45. obletnici leta 2022 so se Pankrti z velikim koncertom v legendarni ljubljanski Hali Tivoli poklonili svojemu občinstvu. Nastopili so v originalni zasedbi kot ob koncu delovanja: Pero Lovšin - Gnus, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar in Marc Kavaš. S svojo navzočnostjo so jih počastili tudi glasbeni kolegi iz skupine Električni orgazam, Davor Gobac (Psihomodopop), Borut Marolt (Niet) in Grega Skočir (Big Foot Mama), nekatere bomo videli tudi v televizijskem posnetku koncerta.
Koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Odlomki

Zadnje

Koncerti – razvedrilni program