Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Krdelo

90 min 3. 12. 2023

Napet mladinski film o najstniku, ki se postavi po robu medvrstniškemu nasilju

16-letni David trenira kot vratar v mladinski hokejski ekipi. Je ambiciozen in priden, srečno zaljubljen, le občasno trpi zaradi sladkorne bolezni. Ko se z družino preseli v novo mesto in zamenja šolo, se pridruži tudi novi hokejski ekipi. Nato se njegovo življenje popolnoma spremeni. David postane žrtev ustrahovanja, ker noče sodelovati pri grobih lumparijah nekaterih soigralcev. Nenadoma se znajde na bojni liniji z vsemi bližnjimi. Oče nanj pritiska glede uspeha pri hokeju, mama zahteva dober šolski uspeh, punca pa pričakuje, da se bo uprl soigralcem, a ga zapusti v najhujšem mogočem trenutku, ko postane David žrtev spletnega lova na čarovnice. V nekem trenutku Davidu prekipi in se nasilno znese nad soigralcem pri hokeju, s čimer ogrozi svojo prihodnost.

Češki mladinski film resnicoljubno spregovori o izzivih sodobnega najstnika, o medvrstniškem ustrahovanju, psihološki zlorabi in nasilju, z veliko občutljivostjo pa poudarja pomen nenasilne komunikacije in strpnosti.

Ogled je primeren predvsem za mladostnike od 14. leta starosti.

Izvirni naslov: SMEČKA / Koprodukcijski film, 2020 / Režija: Tomáš Polenský / Scenarij: Irena Kocí / Igrajo: Tomás Dalecký, Tomás Mrvík, Anastázie Chocholatá

Zadnje

Tuji filmi