Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Coppelia, francoski film

75 min 27. 12. 2022

Za otroke in mlade: Klasični balet Léa Delibesa po sloviti zgodbi E. T. A. Hoffmanna v novi, aktualni preobleki

Mlada Swana živi v idiličnem mestecu, kjer odnosi med prebivalci temeljijo na zaupanju. Nekega dne se v mestecu ustavi kozmetični kirurg Dr. Coppelius, ki vsem razkaže svoj najnovejši izdelek, realistično lutko popolne ženske. Nenadoma vsi v mestu podležejo čarom Coppeliusove umetnine, med njimi tudi Franz, Swanin izvoljenec. Le ona spregleda pokvarjenost Dr. Coppeliusa, ki želi s fantazijo omrežiti prebivalce in jih spremeniti v ubogljive potrošnike njegovih izdelkov. Swana se upre, da bi svojemu domu in življenju povrnila človečnost.

Gre za baletni film, ki je slovito pripovedko E. T. A. Hoffmanna moderniziral z vključitvijo sodobne tehnologije in jo prelevil v kritiko sodobnega potrošništva. Občudovanja vredna produkcija spretno meša animacijo in balet, ciljno občinstvo pa so otroci vseh generacij in nedvomno tudi odrasli.

Izvirni naslov: COPPELIA / Koprodukcijski film, 2021 / Scenarij in režija: Steven de Beul, Ben Tesseur, Jeff Tudor – adaptacija zgodbe E. T. A. Hoffmanna (Der Sandmann) in baleta Léa Delibesa (Coppelia) / Plesalci: Michaela De Prince, Vito Mazzeo, Daniel Camargo, Darcey Bussell, Erica Horwood / Glasba: Maurizio Malagnini

Zadnje

Tuji filmi