Čokolado vsi obožujemo, kajne? Poznamo več različnih okusov, ki nastanejo predvsem zaradi različnih kombinacij sestavin. Če dodamo veliko mleka, dobimo belo čokolado. Če dodamo sadje, dobimo sadni okus. Tudi temno čokolado, če vsebuje več kakava.
Ne boste verjeli, a skoraj popolnoam vsaka čokolada nastane iz glavne sestavine, ki je kakav. Gre za orešek, ki raste na drevesu in je izjemno grenak. Ravno zaradi tega je v čokoladi toliko sladkorja, da ublažijo kakavov precej grenak okus. Foto: PixabayČokolada nastane tako, da iz vseh željenih sestavin naredijo vročo zmes in ji dodajo poljubne oreške, sadje, tudi začimbe, dišave in ostale sestavine. Nato čokolado vlijejo v željene modele in pustijo, da se ohladi. Foto: PixabayIz same osnovne čokoladne mase, v kateri je kakav, sladkor in ostale sestavine, se lahko pripravi ogromno najrazličnejših peciv, sladoledov, čokoladnih tablic, tort in sploh vsega, kar vam pade na misel. Foto: Pixabay