
Po običaju se na sveti večer pri nas in v večjem delu sveta okrašuje božično drevesce, prav tako pa se zvečer prirejajo slovesne večerje v krogu celotne družine. Res je sicer tudi to, da dandanes mnogi božično drevesce postavijo že veliko prej, ob koncu novembra ali prvi vikend v decembru. A po izročilu naj bi drevesce krasilo dom od 24. decembra do 6. januarja, lahko pa tudi vse do svečnice 2. februarja.

Brez potice v Sloveniji ne gre
Jedi, ki naj bi bile na božični mizi, so slavnostne, pečeno meso, juha, solata, kot sladica pa potica in keksi, ki se spečejo nekaj dni prej in ponujajo obiskom v zadnjih dneh decembra. Dom je okrašen v slavnostne barve, kot sta rdeča in zlata. Ne manjka pa seveda niti adventni venček in pa jaslice. Kakšen ej jedilnik na božični večer ni strogega pravila, lahko so poljubne jedi, le potica velja kot stalnica, pa čeprav so na meniju tudi kakšne druge sladice.

