V Sloveniji v tednu od 17. do 23. novembra 2025 drugič obeležujemo teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter prednosti lokalno pridelane hrane. Vsem dobro poznan "Tradicionalni slovenski zajtrk" bo letos potekal v petek, 21. novembra.

Zakaj obeležujemo teden slovenske hrane?
Teden slovenske hrane poudarja pomen izbiranja lokalne hrane ter povečuje zavedanje o prednostih uživanja slovenskih živil. Cilj je, da prebivalci pogosteje posegamo po slovenski hrani ter s tem podpremo domače kmete in predelovalce.
V vrtcih šolah, zavodih bo v petek zajtrk z jedmi, ki so po tradiciji bile za zajtrk včasih
Že tradicionalno je na dan Tradicionalnega slovenska zajtrka v vrtcih, osnovnih šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami po vsej Sloveniji na voljo slovenski zajtrk s temi jedmi: kruh, maslo, med, jabolko in mleko.
Letošnji slogan se glasi "Moja izbira je slovenska hrana"

