Kdaj pa Boru utripa srce 130 utripov na minuto?

Pravi, da največkrat, ko se ukvarja s športom, pri angleščini, pa za razliko od glavne junakinje knjige, ne.

Na vprašanje, kaj je zanj strah, pa je odgovoril: "Strah je čustvo, ki ga čutiš, ko se počutiš ogroženega ali pa ti je nelagodno, neprijetno. Strah te tudi malce varuje, da ne skočiš na primer kar iz stolpnice ali iz drugod."

Pogovor Bora z Marušo si lahko ogledate v tem videoposnetku iz oddaje Male sive celice (rubrika Prebrane celice)

Prebrane celice: beseda je tekla o knjigi 130 utripov na minuto

Kaj pa je tesnoba?

Bor pravi, da je nevidna, najbolj pa lahko ljudem s tesnobo pomagaš tako, da jih poslušaš, spoštuješ, ker se takšni ljudje morajo nekomu zaupati. Deklici Pi, ki nastopa v knjigi, so najbolj pomagali sosedje, ki so jo zamotili s tem, da je delala uhančke. Psihično podporo ji je nudil tudi oče, ki je prišel nazaj iz tujine.

Zanimivost tovrstne rubrike Prebrane celice, je tudi v tem, da se je v oddaji preko videoklica oglasila tudi sama avtorica knjige Mette Vedsø, ki prihaja iz Danske. Foto: TV Slovenija
Sredi angleščine se Pi zgrudi na tla. Omedli samo za nekaj sekund, a v tem času se vse spremeni. Že dolgo jo je hromil nedoumljiv strah, ves čas je pod pritiskom, zdaj pa jo je tesnoba tako stisnila,, da si mora vzeti odmor. Foto: Založba Miš


Knjiga ima 144 strani in se prebere na dušek, saj govori o zelo osebni zgodbi najstnice Pie.

Pijin svet se razsvetli, ko v njeno življenje nepričakovano vstopijo sosede s svojimi težavami: Vicky z motnjo v razvoju, mama samohranilka Bianca in Gillian Brown, starejša gospa, ki se pripravlja na praznovanje rojstnega dne. Vsakdanji vrvež povsem običajnih ljudi Pi odpre popolnoma nov pogled na svet.

Bor je še več zanimivosti o knjigi povedal tudi v tem videoprispevku. Vabljeni, da si ga pogledate.

Prebrane celice: 130 utripov na minuto