Avtor knjige Človek prihodnosti je Tom Jackson, ki si v njej postavlja takšna vprašanja: Lahko človeško telo še izboljšamo? Lahko živimo večno? Je sploh prav, da to poskušamo? Foto: Založba Učila

"Biotiskalnik – ta ideja me je navdušila, kar pomeni, da bi ti tiskalnik lahko natisnil čisto novo roko," je v rubriki Prebrane celice, ki je del oddaje Male sive celice, razkrila Mija.

"Mene je knjiga navdušila tudi zato, ker je na koncu vsakega poglavja, okvirček z vprašanji, ki ti pomagajo, da se v to temo še bolj poglobiš, jo raziščeš in si o njej ustvariš lastno mnenje," je še dodala Mija.

Kaj je Mija o knjigi razkrila v Prebranih celicah?

V knjigi lahko izveste tudi, kaj je kaj in kdo je kdo, pa tudi, kako se lahko na osnovi pridobljenih podatkov odločite, kakšna bi bila lahko prihodnost človeštva. Vsak ima pravico do lastnega mnenja – kakšno bo torej vaše? Že razmišljanje o tem je zabavno!

Mija je v rubriki Prebrane celice gostovala še enkrat – preverite!

Še nekaj besed o samem avtorju

Tom Jackson piše literaturo že 25 let, še posebej pa se posveča tehnologiji, biološkemu razvoju in vsemu naravoslovju. Na službenih potovanjih je spoznal gozdove v Somersetu in vietnamsko džunglo ter obiskal še veliko drugih krajev. Z ženo in tremi otroki živi v Bristolu v Združenem kraljestvu.