Učenje mora biti zanimivo, domiselno in predvsem nedolgočasno.

Na spletnem portalu Izodroma - otroške izobraževalne oddaje, boste našli vsebine za slovenščino, za naravoslovje in tehniko, za družboslovje, za tuje jezike, za umetnost in vsebine za šport.

Ločene so po sklopih za učence prve, druge in tretje triade. Ustvarjalci RTV-jevih vsebin za otroke so jih pripravili s pomočjo oddaj in video odlomkov, služijo pa vam lahko kot zanimiva popestritev snovi, ki se je učite v šoli.

Gradiva v Izodromovem spletnem arhivu so razdeljena po triletjih in vsebinskih sklopih. Spodaj si v posameznih videih iz zbirke oglej Živo knjižnjico, vse o vokalnem bobnanju, branju angleščine z ustnic in vse o tem, kako se oglašajo hrčki!

Slovenščina

Z ogledom videa spoznaj Živo knjižnjico, kjer knjige govorijo! Knjige so pravzaprav predstavniki različnih manjšin in ljudi, ki doživljajo stiske ali se spoprijemajo z boleznijo. Infodromovci so knjižnico obiskali v sklopu dogodkov Postoj na živi ulici z mladimi. Vsebina spada pod sklop slovenščine.

Živa knjižnica

Naravoslovje

V prispevku, ki spada pod naravoslovje, boste izvedeli vse in še več o eni zares prikupni, majhni, kosmati živalci ... jo imate morda doma ali pa jo ima kateri izmed vaših sošolcev?

PASJE VARSTVO: Kako skrbijo za pse v pasjem varstvu?

Tuji jeziki

Imate radi angleščino? Izodromovci so se s tem tujim jezikom še posebej poigrali in angleščino poskusili brati z ustnic!

Aktivnost: branje angleških besed z ustnic

Umetnost

Repanje je zvrst glasbe, ki je v bistvu tudi umetnost. preverite v tem videoposnetku.

Hop za hip