Tako se bodo v soboto, 27. maja soočili Filip, Arne in Staš iz OŠ Mengeš ter Klara, Filip in Nace iz OŠ Stranje. Zaploskali pa bomo lahko tudi finalistom Hitrih lončkov. To so Jaka, Miša in Tian Samo iz OŠ Bogojina ter Ožbej, Tjan in Marcel iz OŠ Vojnik.

Rok, Jasna in Juš pred podelitvijo pokala Foto: TV Slovenija/Borut Gale

Skupna točka obeh finalnih ekip je, da sta se obe šoli letos prijavili prvič in prav obe sta uspeli priti do finala. Kako njihov uspeh vidijo na matičnih šolah, lahko preverimo v spodnjih prispevkih!

Pričakovanja pred finalom sezone v OŠ Mengeš


Pričakovanja pred finalom sezone v OŠ Stranje


Po predstavitvi ekip pa nas seveda čaka čisto prava kviz oddaja, z vsemi našimi rubrikami: Napaka pa taka, razlagalna vprašanja, eksperiment, Prebrane celice, Brihtolin in seveda Razmisli, oceni. Prav zadnje vprašanje bo odločilno za končni izid našega soočenja.

Trud tekmovalcev bomo tudi letos nagradili
Obetajo se nam super doživetja. Prvouvrščena ekipa in njeni navijači bodo šli na izlet v Tehnični muzej na Dunaju.
Poleg tega bodo zmagovalci sezone odšli še na taborjenje s taborniki, drugouvrščena ekipa pa v pustolovski park in na znanstveni tabor po svoji izbiri. Vsem šestnajstim ekipam, ki so se uvrstile v drugi del tekmovanja, in mentorjem zmagovalnih štirih ekip, pa bomo podarili tudi enoletni spletni dostop do učnih gradiv.

Ekipa OŠ Mengeš: Arne, Staš in Filip
Foto: TV Slovenija/Borut Gale
Ekipa iz OŠ Stranje: Klara, Filip in Nace.
Foto: TV Slovenija/Borut Gale
Vseh šest velikih finalistov se bo pomerilo med seboj za naslov najspretnejših rokohitrcev; iz OŠ Bogojin se bodo borili Jaka, Miša in Tian Samo iz OŠ Bogojina iz OŠ Vojnik pa Ožbej, Tjan in Marcel
Foto: TV Slovenija/Borut Gale



Male sive celice podpirajo akcijo Pomežik soncu

Male sive celice podpirajo akcijo Pomežik soncu


Televizija Slovenija in oddaja Male sive celice se med 22. in 28. majem z dobrodelnimi oddajami pridružuje vseslovenskemu humanitarnemu programu Pomežik soncu. Z njim Zveza prijateljev mladine Slovenija omogoča srečno preživljanje počitnic otrokom iz socialno ogroženih družin.

Zabavna vprašanja tudi v finalu
Tudi Jasna, Juš in Rok bodo polni zabavnih domislic, za pokušino vam pokažemo Juševo preobrazbo v znanega slovenskega pevca - s črno kitaro!

Rebus iz fotografij


Zabavno in poučno bo - začnemo v soboto, ob 9.40 na TV SLO 1!