Sicer pa so veveričke lahko po kožuščku tudi rdeče, sive ali črne. Trebuh pa je vedno bel. Poleti je dlaka kratka in po zgornji strani telesa rumenkastorjava in črna. Ste vedeli, da se jim v avgustu in novembru letni kožuh spremeni?

Foto: EPA

Zimski kožuh ima debelejšo dlako, ki je tudi temnejša in bolj siva. To pa zato, da jih seveda ne zebe. Tudi ušesni čopki so takrat daljši. Zraste do 20 cm v dolžino, prav tako njen rep, po katerem je veverička še posebe znana.

Foto: EPA

Veverice so zelo spretne plezalke. Brke pa, ne boste verjeli, uporablja za orientacijo. Včasih se s svojim repom tudi pokrije. Veverica ima občutljive dlake tudi na sprednjih tačkah, na trebuhu in na prirastišču repa. Zelo dobro vidi, kar je pa zanimivo je to, da ne loči barvnih odtenkov.

Foto: EPA

Od hrane obožuje sadje, semena, glive in zelišča. Hrani se tudi z jajci in mladimi ptiči ter žuželkami. Kot verjetno veste, hrano zelo rada skladišči. Ko najde toliko hrane, da je ne more pojesti, jo zakoplje ali skrije v gosto grmovje ali na kakšno drugo varno mesto.

Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA