Takšna, plesoča rastlina v resnici obstaja. Uradno se imenuje Desmodium Gyrans, pravijo ji tudi glasbena ali telegrafska rastlina, plešoča trava ... Raste v džungli.

Ne boste verjeli, a najbolj opazna lastnost te rastline je njeno hitro gibanje listov. Stranski listi se lahko gibljejo gor in dol, kar daje vtis, kot da "plešejo". To gibanje nastane kot odziv na različne zunanje dražljaje, kot so sončna svetloba, dotik ali toplotne spremembe.

Listi te rastline se odzivajo na vibracije. Foto: iz videa

Rastlina premika liste. Odziva se na vibracije, na primer na glasbo, pa tudi na dotik in toploto. K plesu jo zvabijo tudi sončni žarki. Kot lahko vidite v spodnjem posnetku, se najmanjši listi vrtijo, večji pa se rahlo premikajo.

Rastlina, ki pleše.

Rastlina ni nova, preučeval jo je že Darwin, ki ji je dal ime Hedysarum. V zapiskih se je prvič pojavila že leta 1779. Je pa res, da je skoraj izumrla, ampak so jo botaniki rešili

Študija, ki so jo izvedli znanstveniki, je pokazala, da ni kakšnega posebnega zvoka, na katerega bi se bolj odzivala kot na druge. Menda pa ji niso najbolj všeč elektronski zvoki.