Kmalu po njegovem rojstvu so veterinarji namreč ugotovili, da dolge noge ne držijo mladičkove teže. Njegovi zadnji taci namreč nista bili enakomerno postavljeni. Za to zdravstveno težavo trpijo konji, pojavi pa se tudi pri žirafah. Hasanijevo zdravljenje bo trajalo nekaj mesecev. Pomembno je, da bo tace lahko uporabljal kot vsi drugi njegovi sorodniki, žirafe namreč večino časa preživijo na svojih hoduljah.

PADEJO NA GLAVO IN SHODIJO
Žirafji mladiči se izjemno hitro razvijajo in vsak dan zrastejo za več kot dva centimetra. Deset ur po rojstvu že shodijo in se sprehajajo skupaj s svojo čredo. Žirafe stoje jedo, stoje celo spijo, mame pa tudi stoje povržejo svoje mladičke. Mlade žirafe takoj ob rojstvu zato padejo na glavo, in to skoraj dva metra globoko!

Terapevtski škornji mu pomagajo pri hoji in še rastoče Hasanijeve dolge noge držijo v pravilem položaju. Foto: Iz videa
Uslužbenci živalskega vrta so se takoj odpravili na delo in pričeli z izdelovanjem posebnih terapevtskih opornic za mladičkove dolge noge. Najprej so naredili lesene, potem pa so jih nadometili s kovinskimi - da bo mladiček lahko stopal tudi po lužah. Foto: Iz videa