Živalske mame svoje mladičke hitro peljejo k vodi, po večini pa znajo plavati že ob prvem namakanju. Ob tem so nekateri naravnost hecni - oglejte si! Posnetki - eden izmed njih je tudi podvoden - prihajajo iz različnih živalskih svetov po svetu, zato boste na njih morda videli tudi oskrbnike. Oskrbniki nekatere izmed živali na stik z vodo navajajo najprej s prhanjem.

Čofota pritlikavi povodni konj

Pigmejski ali pritlikavi povodni konji so veliko manjši od njihovih velikih bratrancev. V divjini jih živi samo še okrog dva tisoč. Mladička te vrste imajo tudi v živalskem vrtu v Veliki Britaniji. Oglejte si ga med plavanjem!

Samičke ali samčki pospremijo svoje mladičke na prvo kopanje in potapljanje. Povodni konj Foto: EPA

Pigmejski povodni konji spadajo med nočne živali. Izvirajo iz zahodne Afrike, kjer so zaradi izginjujočih močvirij in gozdov, ki se krčijo zaradi sečnje lesa, prišli med ogrožene vrste.

Čeprav nekateri pravijo, da so po videzu podobni prašičkom, pa z njimi niso čisto nič v sorodu. Si morate misliti, da so najbližji še živeči sorodniki povodnih konjev kiti?

Potapljanje navadnega povodnega konja

Ker imajo povodni konji oči, ušesa in nosnice na vrhu glave, lahko slišijo, vidijo in dihajo, tudi kadar je večina njihovega telesa in glave potopljena v vodi. Oglejte si podvodne posnetke plavalke Amaši iz živalskega vrta San Diego ZOO.

Vode se razveseli nosoroginja

V ameriškem živalskem vrtu Blank Park Zoo v Iowi se je prvemu namakanju v sveži vodi prepustila ljubka enomesečna nosoroginja. Tehta malo več kot deset kilogramov. Oglejte si, kako razigrana je bila ob prvem stiku z vodo.

Če vam je bilo to čofotanje male nosoroginje všeč, boste morda preverili še, kako je videti sedem majhnih vider.