Brokoli vsebuje veliko vitaminov, kot so vitamin C, vitamin K, vitamin A in vitamine iz skupine B (vključno s folatom). Poleg tega vsebuje minerale, kot so kalij, železo, kalcij in magnezij, ki so ključni za številne telesne funkcije. Foto: Pixabay
Brokoli vsebuje snovi, ki spodbujajo naravne procese razstrupljanja telesa. To pripomore k odstranjevanju toksinov (strupov) in izboljšanju splošnega zdravja. Foto: Pixabay
Brokoli je odličen vir prehranskih vlaknin, ki so pomembne za zdravje prebavnega sistema. Vlaknine pomagajo pri prebavi, preprečujejo zaprtje in lahko pripomorejo k zmanjšanju tveganja za različne bolezni prebavil. Foto: Pixabay
Pripravimo ga lahko na mnogo različnih načinov, od brokolijeve juhe, do omak in prilog. Zelo okusen in zdrav je samo kuhan, saj je dobrega kusa in je odlična priloga k ostali zelenjavi, ribam, mesu in žitom. Foto: BoBo