Ne veste, kaj bi počeli v takšnih dneh, ko se zaradi vremena držimo na toplem in pod streho? Mogoče najdete kakšno idejo v tem prispevku.

V predalih se zagotovo še vedno skrivajo družabne igre, na katere ste že skoraj pozabili. Človek ne jezi se, Črni Peter, Štiri v vrsto, Šah, Monopoly, Spomin. Foto: EPA

Ko boste igro končali in predno boste nadaljevali, lahko telovadite. Da poleg možganov razgibate tudi mišice. Vsak naj naredi 10 pečepov, 10 predklonov in 10 poskokov. Ko se boste teh vaj naveličali, si izmislite nove. Zmagovalec vsake igre lahko poražencem določi kazen. Naj bo zabavna.

Radi berete? V rubriki Berem in pišem boste našli cel kup knjig, ki vas lahko popeljejo na drug planet, pod zemljo, na morje, v gore ... Knjige so fantastične, ker lahko z njimi postanete popotniki, kraljične, kralji živali, vesoljci, karkoli vam srce poželi.

V deževnih dneh se lahko igrate tudi pantomimo ali pokvarjen telefon. Ali igro s številkami. Pri tej igri sedite v krog in si izberite število. Recimo 5. Ko ste jo izbrali, štejte po vrsti od 1 naprej. Vsak pove naslednjo cifro, torej 1,2,3,4 ... ko pride na vrsto število 5, oziroma njeni večkratniki (10, 15, 20, 100 ...) naj jo zamenja poskok, vrisk, plosk ali kakšna nenavadna beseda. To določite, predno se boste začeli igrati, prav tako pred začetkom določite tudi kazen za tistega, ki se bo zmotil.

Foto: EPA

Tudi igro s črkami verjamemo, da ste se že igrali. Za tiste, ki je ne poznate, ali ste jo pozabili ... sede v krogu izžrebajte nekoga, ki bo začel. Ta pove prvo besedo, recimo "avtobus". Naslednji, ki je na vrsti mora povedati besedo, ki se začne na zadnjo črko besede predhodnika, torej na črko s, kot naprimer sreča.. Naslednja je na vrsti črka a - avto, in tako naprej.

Odgovarjajte čim hitreje, tako je bolj zabavno. Tudi tu lahko določite zabavne kazni za tiste, ki se bodo zmotili.

Če se ne bojite dežja, je sprehod po dežju strašno zabaven. Poskrbite da se boste toplo oblekli, nadenite si škorenjce, ki ne puščajo, da se ne prehladite, ogrnite še palerino in že ste pripravljeni za na pot.

Čokoladne banane za kuharske mojstre! Foto: Epa, Mmc

Za konec se še posladkajmo. Če radi kuhate, pomagajte staršem pri pripravi kosila ali večerje ali pa skupaj pripravite kakšno sladico.