Foto: Televizija Slovenija


Konec tedna je minil v znamenju zmagoslavja slovenskih športnikov in športnic!
? Zajc je skočil do druge zmage v karieri in še drugič mu je to uspelo na letalnici Heinija Klopferja v Oberstdorfu! ? Odličen je bil tudi Žiga Jelar, ki je v drugi seriji poletel najdlje, kar 233,5 m. Zasedel je 4 mesto. Dan prej, na uvodni tekmi pa je bil Žiga Jelar drugi, Timi Zajc tretji in Anže Lanišek četrti. Od slovenskih orlov je bil boljši le Stefan Kraft, poroča MMC. ?
Za naše ? boste lahko ponovno navijali ta konec tedna, ko se bodo pomerili v Planici!
⛷️ Andreja Slokar je poskrbela za 60. žensko slovensko zmago v svetovnem pokalu v alpskem smučanju! To ji je uspelo v slalomu v Meribelu. Ana Bucik je osvojila četrto mesto. ?
? Prvo mesto si je priborila tudi Tjaša Kysselef. Na svetovnem pokalu v Kairu je na preskoku s povprečjem 13,183 točke premagala vso konkurenco. Odlično ji je šlo kljub mrazu, ki je pritiskal v dvorani, čeprav bi pričakovali, da bo v prestolnici Egipta toplo.
? Bron si je na svetovnem prvenstvu v atletiki v dvorani v Beogradu priborila Tina Šutej. S palico je v tretjem poizkusu preskočila 4,75 metra in zaostala le za Američankama.
?️ Tim Gajser je prvo vožnjo tretje dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v Argentini končal na drugem mestu, v drugi pa je zmagal in se s tem veselil tudi skupne zmage, že tretje v tej sezoni na prav toliko dirkah! Skupno vodi 17 točk. ?
⛹️‍♀️ Košarkarice Cinkarne Celja so po letu 2002 in 2017 tretjič osvojile regionalno Ligo Waba, potem ko so v finalu zaključnega turnirja v Podgorici pred več kot dva tisoč gledalci premagale favorizirano Budućnost z 58:51. ?
?‍♂️ Moška rokometna reprezentanca je v celjski dvorani Golovec na povratnem srečanju v kvalifikacijah za SP opravila z Italijani z rezultatom 28:21. ?
Za koga si pa ti navijal ta konec tedna? ✍️