Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos je pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. V Uredništvu Otroških in mladinskih oddaj na TV SLO ga bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pospremili s posebno polurno dokumentarno izvedbo oddaje Krompir kjer bomo z Gajo in Klemnom spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. V simpatičnih dokumentarnih prispevkih s terena bodo otroci s slovenskih kmetij predstavili pridobivanje oz. pripravo domačega kruha, masla, medu, mleka in jabolk.
S sproščenimi in zabavnimi predstavitvami na terenu želimo mlade gledalce pritegniti k pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka in k zavedanju vrednosti sveže domače hrane. Vzbuditi zanimanje in odgovornost otrok do narave, domačega kmetovanja in živali ter zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja je naš kredit na dolgi rok.