Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Muzozlet: Slikanje v Škocjanskem zatoku

13 min 20. 4. 2020

V neposredni bližini Kopra, našega največjega obmorskega mesta, je zelena oaza, ki jo imenujejo Škocjanski zatok. Je naravni rezervat, največje slano močvirje v Sloveniji, saj obsega 122 ha.
Na prostoru, kjer se mešata slana in sladka voda, živi veliko najrazličnejših rastlinskih in živalskih vrst, prilagojenih na posebne pogoje bivanja. In prav Škocjanski zatok so učenci OŠ Elvire Vatovec iz Prada izbrali za prostor likovnega ustvarjanja. Podali so se na pravi slikarski EX TEMPORE.
Ex tempore je izraz, ki označuje ustvarjanje v naprej določenem in omejenem časovnem terminu. Učenci več primorskih osnovnih šol se tokrat preizkusijo v slikanju. Ob tem do potankosti spoznajo naravne značilnosti mokrišča in tudi osnovne zakonitosti slikanja.
Pri slikanju je izrazno sredstvo barva. In preko uporabe barv rišemo tisto, kar se nam najbolj vtisne v spomin. Slike otrok so popolnoma različne, saj se med seboj vsi razlikujemo. Vsak vidi po svoje vodo, trsje, ptice,… vsak si izbere svoj motiv, izrez, panoramski pogled…
Ex-tempore pa je tudi tekmovalnega značaja. Na koncu so pedagogi in mentorji izbrali tri najbolj zanimive in najbolje ocenjene risbe.

Zadnje

Muzozlet