Njegova zdravilnost izhaja iz zapletene kombinacije naravnih sladkorjev, encimov, vitaminov, mineralov, antioksidantov in protimikrobnih snovi, ki jih čebele zberejo iz cvetnega nektarja in predelajo v panju. Foto: Pixabay
Med uničuje bakterije, viruse in glivice. Uporablja se pri vnetem grlu, kašlju, ranah, opeklinah in celo za celjenje kože (med deluje antiseptično in pospešuje obnovo tkiva). Foto: Pixabay
Bogat je z antioksidanti (flavonoidi, fenolne kisline), ki varujejo celice pred prostimi radikali. Pomaga telesu v boju proti okužbam in vnetjem. Foto: Radio Koper
Med obloži sluznico žrela in jo pomirja, hkrati pa zavira rast bakterij. V ljudskem zdravilstvu je pogosto v kombinaciji z limono, mlekom ali črno redkvijo. Ker pa kljub vsemu vsebuje veliko sladkorjev, z njim ne velja pretiravati. Najbolje je, če se uživa po žličkah (nekaj čajnih žličk na dan). Foto: Pixabay