Ni poletja brez paradižnika, ki naravnost obožuje toplo vreme. Kljub temu pa seveda potrebuje tudi vodo, a če ga zalivate, ga nikar ne škropite po listih, temveč ga zalijte le po koreninah.
Paradižnik je ena najbolj priljubljenih vrtnin na svetu. Gre za sočen plod rastline, ki spada v družino razhudnikov, kamor spadajo tudi krompir, paprika in jajčevec. Pripravimo ga lahko na zelo veliko različnih načinov, uživamo pa tudi svežega. Foto: PixabayV idealnih razmerah zraste tudi po več metrov. Zelo ima rad toplo vreme z veliko sonca. Foto: Radio Maribor/Tone PetelinšekČrn paradižnik. Ste ga že poskusili? Paradižnik je sicer poln vitaminov in hranljivih snovi, zelo priljubljena je tudi paradižnikova omaka, ki se uporablja za testenine in pice. Foto: PixabayPoznamo veliko različnih sort, ki so si med seboj različne po velikosti, barvi in okusu. Poznamo tudi črn paradižnik, pa rumen, vijoličast. Specialiteta je tudi sušen paradižnik, ki se dodaja v sendviče in omake. Foto: Pixabay
Firbcologi so obiskali nasad paradižnika, ki je dolg več deset metrov