Paradižnik je ena najbolj priljubljenih vrtnin na svetu. Gre za sočen plod rastline, ki spada v družino razhudnikov, kamor spadajo tudi krompir, paprika in jajčevec. Pripravimo ga lahko na zelo veliko različnih načinov, uživamo pa tudi svežega. Foto: Pixabay
V idealnih razmerah zraste tudi po več metrov. Zelo ima rad toplo vreme z veliko sonca. Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek
Črn paradižnik. Ste ga že poskusili? Paradižnik je sicer poln vitaminov in hranljivih snovi, zelo priljubljena je tudi paradižnikova omaka, ki se uporablja za testenine in pice. Foto: Pixabay
Poznamo veliko različnih sort, ki so si med seboj različne po velikosti, barvi in okusu. Poznamo tudi črn paradižnik, pa rumen, vijoličast. Specialiteta je tudi sušen paradižnik, ki se dodaja v sendviče in omake. Foto: Pixabay

Firbcologi so obiskali nasad paradižnika, ki je dolg več deset metrov

Firbcologi: Kako obiramo paradižnik?