Počitniški program, od 29. 4. do 3. 5.


Če med počitnicami radi malce dlje spite, ne skrbite, da bi zamudili napeto serijo Teodozija, ki bo vsak dan med ponedeljkom in petkom po 10. uri na TV SLO 1 prinesla novo dozo pustolovščin in čarovnij.

Vsekakor si lahko vse dele, ki smo jih že predvajali, še enkrat ogledaš tule, kadar koli si želiš.

Po seriji, ki razkriva čarobne faraonske uroke, pa te vsak dan čaka še ena vsebina, vredna ogleda.

  • Ponedeljek, 29. 4. ob 10. 55: Tudi miši gredo v nebesa, koprodukcijski film

Mala miš Hopka je prepričana, da je najpogumnejša, najpametnejša in najhitrejša miška na svetu. Bolj ko ji to ne uspeva, bolj se dokazuje in hvali pred vrstniki.

Miš in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah premagata sama sebe in združita moči, da lahko naposled postaneta najboljša prijatelja. Foto: prikazna slika filma

Po nesrečnem pripetljaju pa se nevede znajde v živalskih nebesih skupaj z lisjakom Beloprscem. Ta je njeno nasprotje, plah in zadržan, besede mu gredo težko z jezika. Že tako miši in lisice ne morejo biti prijatelji, zdaj pa ju je usoda združila v tem novem, nenavadnem svetu.

  • Torek, 30. 4. ob 10.40: Rocca spreminja svet, nemški film

Rocca je 11-letna mladenka, katere mama je umrla ob rojstvu, zato jo je oče, astronavt, vzgajal kar na vesoljski postaji. Nič blazno nenavadnega, bi rekla Rocca. A Rocca je zanesljivo eno bolj nenavadnih deklet na Zemlji (pa tudi v vesolju). Nekega dne se iz svojega vesoljskega domovanja vrne na Zemljo med običajne smrtnike in vseli k babici, ki do svojega sina in vnukinje goji strašanske zamere. Rocco zanemarja in jo pošlje v čisto običajno šolo. Sledijo neverjetne pustolovščine in čudeži.

  • Sreda, 1. 5. ob 10.35: O ljubezni in lažeh, francosko-belgijski film

Dvanajstletni Theo je zvezda lokalnega nogometnega kluba in sanja o profesionalni karieri v katerem od velikih nogometnih klubov. Njegov najbolj goreč navijač je oče Laurent, ki je včasih tako goreč, da ga morajo odstraniti s stadiona. Svoja čustva težko nadzira tudi zato, ker od ločitve preprosto prepogosto in pregloboko pogleda v kozarec.

Theo je žalosten in lahko samo nemočno opazuje samouničevalno spiralo, v katero se je ujel njegov oče. Foto: prikazna slika filma

Nekega dne pa na trening pride lovec na talente iz nogometnega velikana – londonskega Arsenala. Theo preizkusa za sodelovanje v mladinskem pogonu kluba sicer ne opravi, vendar se mu vseeno porodi zamisel, ki bi lahko streznila njegovega ljubega očka. Zasnuje zapleten načrt, temelječ na laži in prevari.

  • Četrtek, 2. 5. ob 10.50: Bacek Jon: Farmagedon, koprodukcijski film

V tihem mestecu Mossingham strmoglavi skrivnostno vesoljsko plovilo. Iz njega izstopi navihana vesoljčica Lu-La, ki lahko posnema različne zvoke in z mislimi premika stvari. Bacek Jon opazi priložnost za zabavo in jo predstavi svoji ovčji čredi, ki jo Lu-La očara s svojimi nezemeljskimi močmi.

  • Petek, 3. 5. ob 10.50: Kapitanka Nova, nizozemski film

Piše se leto 2050 in Zemlja je opustošena. Izjemna pilotka Nova potuje nazaj skozi čas, da bi planet rešila pred okoljsko katastrofo. Toda potovanje jo spremeni v 12-letno dekle, ki ga nihče ne jemlje resno.

Foto: prikazna slika filma

Zgolj njen sovrstnik Nas ji verjame in ji želi pomagati rešiti svet. Najprej morata iz rok tajne službe rešiti majhnega letečega robota, ki ga je Nova pripeljala iz prihodnosti.

Bo mladim uspelo rešiti svet?