Z današnjim dnem smo tudi uradno zakorakali v novo sezono kviza. Ponovno je največ prijav štajerskih šol, so pa letos pozitivno presenetile tudi primorske šole, saj se jih je tokrat prijavilo precej več kot pretekla leta, kar nas zelo veseli. Z nami tako samo v kvizu sodeluje že več kot 35 odstotkov vseh slovenskih osnovnih šol, na kar smo izjemno ponosni. Šolam in mentorjem pa se zahvaljujemo, ker nam dajejo potrditev, da delamo dobro za mlade.

Juš, Jasna in Rok so že stisnili pesti - gremo novim zmagam naproti! Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija/Adrian Pregelj

Šole sicer lahko na kviz prijavijo največ 2 ekipi oziroma 3, če gre za šole gostiteljice ustnega dela predtekmovanja, na Hitre lončke pa zgolj po eno ekipo. V petek, 8. 9. 2023, nam bodo šole, ki so se prijavile na Hitre lončke, posredovale posnetke ekip, mi pa bomo najhitrejših 32 povabili v studio. Pare šol po oddajah bomo izžrebali, saj pri Hitrih lončkih ne uvrščamo šol v regije.

V torek, 12. 9. ob 14. uri, pa se bodo v znanju na pisnem delu predtekmovanja pomerili tekmovalci kviza. Vse ekipe prijavljenih šol bodo hkrati pisale test preko spleta, nato pa bomo že prihodnji teden izvedli tudi ustne dele predtekmovanj po posameznih regijah. Najboljših osem šol iz vsake regije se namreč po pisnem delu za vstop v studio poteguje še na ustnem, bolj zabavnem, delu predtekmovanja.

Ekipa Malih sivih celic komaj čaka, da se spoznamo! Foto: TV Slovenija/Julija Kočar

DATUMI, URE IN ŠOLE GOSTITELJICE USTNEGA DELA TEKMOVANJ PO REGIJAH:
• PONEDELJEK, 18. 9. 2023 :
11.30 OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA (PRIMORSKA)
16.00 OŠ GRM (DOLENJSKA)

• TOREK, 19. 9. 2023 :
11.00 OŠ FRANCETA PREŠERNA KRANJ (GORENJSKA)
14.00 OŠ TOMA BREJCA KAMNIK (LJUBLJANA-OKOLICA)
17.00 OŠ DRAVLJE (LJUBLJANA-MESTO)

• SREDA, 20. 9. 2023 :
15.00 OŠ BELTINCI (POMURJE)

• ČETRTEK, 21. 9. 2023 :
12.00 OŠ POHORSKEGA BATALJONA OPLOTNICA (ŠTAJERSKA-MARIBOR)
15.00 OŠ LAVA CELJE (ŠTAJESKA-CELJE)

Na ustnem delu se v vsaki regiji soočita po dve ekipi po principu: najboljša ekipa iz pisnega dela z osmo uvrščeno, druga s sedmo, tretja s šesto in četrta s peto. Boljša ekipa iz vsakega para se uvrsti v studio. Tako vsako regijo na televiziji v eni sezoni zastopajo 4 šole. Skupaj iz vse Slovenije pa 32 šol.