Sendvič je hitro pripravljen – vse, kar potrebuješ, so kosi kruha in poljubni nadevi (meso, sir, vsa mogoča zelenjava, omake, tofu ...). Ni pravila, kaj naj bi sendvič vseboval, edino pravilo je, da so sestavine med dvema rezinama poljubljenega kruha. Foto: Pixabay
Sendvič je izjemno priljubljena jed predvsem zaradi tega, ker ga enostavno vzameš s seboj na delo, v šolo, na izlet. Je hrana, ki je izjemno praktična, saj zanj ne potrebujemo jedilnega pribora, zato je priročen za uživanje na poti. Enostavno se zavije v papir ali folijo in nato poje. Foto: Pixabay
Sendvič ni nujno nezdrava hitra prehrana, saj je zelo pomembno, katere sestavine izberemo. Če izberemo kruh iz črne, ržene ali morda koruzne moke in ga obložimo s svežo zelenjavo in zdravim beljakovinskim namazom, je lahko zelo zdrav in polnovreden obrok. Foto: Pixabay

Ste že slišali za legendo o sendviču?

Sendviči imajo dolgo zgodovino. Legenda pravi, da je John Montagu, 4. grof iz Sandwicha, v 18. stoletju prvič dal meso med dva kosa kruha, da bi lahko jedel brez uporabe pribora med igranjem kart.

Gre za britanskega plemiča, ki prihaja iz kraja Sandwich (mestece v Kentu, na jugovzhodu Anglije). Sandwich je bilo v preteklosti morsko pristanišče, vendar danes ni več tako pomembno kot v preteklosti.

Od takrat so sendviči postali svetovno priljubljeni in so danes del skoraj vsake kulinarike, od ameriških hamburgerjev do italijanskih paninov (sendvič s ploščato obliko štruce) in zelenjavnih sendvičev.