Sladoled je ena izmed najbolj priljubljenih osvežujočih sladic. Seveda je najbolj nepogrešljiva v poletnem času, čeprav jo imajo mnogi na zalogi vse leto. Danes vam bomo razkrili nekaj zelo preprostih receptov, kako pripraviti tistega "res zdravega"!
Osnova za domač sladoled je sadje, katerega okus si želimo (npr. jagode, borovnice, maline, marelice, breskve, jabolka in podobno). Zelo priporočljivo je tudi, da zraven izbranega sadja, ki vsebuje veliko vode, primešate tudi banano.
Predvsem zaradi tega, ker je banana sadež, ki ne vsebuje veliko vode in sladoledu pričara kremnasto vezivno teksturo.
Torej, če želite jagodni sladoled, so sestavine lahko: zmiksane banane, zmiksane jagode in na primer malce mleka ali bolj kremnega jogurta oziroma smetane (za bolj kremnast videz in okus). Lahko dodate tudi smetano za kuhanje ali stepeno sladko smetano ali grški jogurt. Sladkorja pa sploh ni treba dodajati, saj je sadje že samo po sebi dovolj sladko. Če vam sladoled ni dovolj sladek, mu lahko dodate žličko ali dve medu. Med bo prav tako naredil lepo kremo, hkrati pa tudi sladek okus na naraven način.
Nekateri poleg banane za domač sladoled uporabljajo tudi avokado. To je velik zelen orešek, ki prav tako pričara kremnato teksturo.
Kaj menite, so vam všeč ideje za domač sladoled ali raje prisegate na kupljenega?