Neverjetno koliko receptov obstaja, v katere lahko vključimo bučke. Od bučkinih njokov, testenin, namaz iz bučk, bučkina juha, omaka, testenine, rižote, lazanja, celo bučni zavitek. Foto: Pixabay
Na zelenjavnem vrtu so v poletnem in jesenskem času zelo plodne. V samo enem dnevu tudi precej zrastejo. Foto: Pixabay
Bučke vsebujejo številne pomembne vitamine in minerale, vključno z vitaminom C (deluje kot antioksidant, krepi imunski sistem in podpira zdravje kože), vitaminom A (prispeva k zdravju oči in kože), folatom (vitamin B9), ki pomaga pri tvorbi rdečih krvnih celic in je pomemben za nosečnice, saj podpira pravilen razvoj ploda. Vsebujejo tudi kalij, ki pomaga uravnavati krvni tlak in je podpira za zdravo delovanje srca in mišic. Foto: Dobro jutro

Bučke vsebujejo antioksidante, kot so lutein, zeaksantin in betakaroten, ki pomaga zaščititi telo pred oksidativnim stresom in vnetji. Ti antioksidanti prispevajo k zdravju oči in zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni, kot so degeneracija rumene pege in srčno-žilne bolezni.