Najprej seveda opazite Lendavske gorice, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure. Vidite tudi prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

Na najvišjo razgledno ploščad stolpa se lahko udobno povzpnete z dvigalom ali pa prehodite 240 stopnic.
Z rdečo oznako je na zenljevidu vidno, kje se nahaja stolp Vinarium v Lendavi. Kot lahko vidimo, je to zelo blizu meje z Madžarsko, pa tudi Hrvaško. Foto: Google Maps
Stolp ima devet nadstropij, tudi če se odločite, da greste po stopnicah, se ne boste preveč utrudili, saj lahko greste počasi in med nadstropji opazujete prelepo naravo.
Pogled z najvišjega nadstropja. Če je vreme lepo in ni megle, lahko vidite res daleč.

Vinarium so začeli graditi marca 2015, dokončan pa je bil že septembra 2015. Večino finančne pomoči je prispevala Evropska unija (1,8 milijona evrov), preostalo - okrog 950.000 pa občina Lendava. Še zanimivost: dan, ko ga je obiskalo največ ljudi, je bil 1. maj 2017. Na ta dan je stolp obiskalo kar neverjetnih 1912 obiskovalcev.

Med razgledom iz najvišjega nadstropja bo morda malce pihal veter. A tudi za to so oblikovalci stolpa našli rešitev - pokrito kupolo, ki je tik pod vrhom. Kljub temu je priporočljivo, da s seboj vzamete kapo.
Stolp lahko hkrati obišče 50 obiskovalcev, saj je izračunano, da je to maksimalna teža, ki jo premore stolp. V pritličju je za ta namen elektronsko kazalo, koliko ljudi je takrat na stolpu.
Stolp obiščejo vse generacije, seveda tudi mnogo otrok in mladih.
Opis krajev, ki jih vidite v daljavi. Stolp je po obliki in možnosti ogleda okrogel, tako da imate pogled, kot rečeno, na štiri sosednje države.
Lendava je sicer najbolj znana ravno po tem stolpu in pa lendavskih termah. Kot rečeno na vrh vodi 240 stopnic.
Vinarium pa ni le stolp, temveč gosti tudi nekatere prireditve (v lesenih hišicah ob stolpu so na primer martinovanje, Katarinin sejem, številni kulinarični in družabni dogodki). Obožujejo ga tudi kolesarji, ki z veseljem za nekaj minut parkirajo kolesa pod stolpom in se povzpnejo nanj.
Vinarium stoji v Dolgovaških goricah, kraju sredi gričevnate pokrajine Lendavskih goric nad Lendavo na 302 metrih nadmorske višine.
Stolp je odprt vse leto, največ obiskovalcev pa ga obišče poleti, ob koncu tedna in med prazniki ter ob posebnih tematskih dnevih.
Lesene hiške ob stolpu, kjer ob praznikih potekajo različne prireditve. Iz njih ponujajo kulinarične dobrote, ljudje se pa tudi z veseljem ustavijo ob njih in poklepetajo.