Foto: Reuters

V nogometu "remi" pomeni, da se tekma konča brez zmagovalca, saj obe ekipi dosežeta enako število zadetkov. Na primer, če se tekma konča z rezultatom 1:1, 2:2 ali 0:0, pravimo, da je bil izid remi.

Remi se lahko zgodi v rednem delu igre, vključno s podaljški, če so predvideni. Ne vključuje pa kazenskih strelov, ki se običajno uporabljajo za odločitev zmagovalca v izločilnih fazah turnirjev.

Foto: Reuters

Remi ne more biti v izločilnih fazah

V nogometu je remi mogoč v rednem delu igre (90 minut) in podaljških (če so predvideni) v kateri koli fazi tekmovanja, vključno s četrtfinalom, polfinalom in finalom. Vendar pa izločilne faze turnirjev, kot so četrtfinale, polfinale in finale, ne morejo ostati neodločene, saj mora biti določen zmagovalec, ki napreduje v naslednji krog ali osvoji turnir.

Foto: BoBo/Borut Živulović

Če se tekma v izločilni fazi konča z remijem po rednem delu in podaljških, se o zmagovalcu odloči s kazenskimi streli. Torej, remi je mogoč do konca podaljškov, a če po podaljških rezultat ostane neodločen, sledijo kazenski streli za določitev zmagovalca.